Neka vrsta nužnog zla premijerno u Plejsu

Dočekali smo i to. Prva Rebelova premijera sezone, predstava koju je režirala naša kućna dramarturginja ali ona nije i dramaturginja predstave, predstava koja je u svojem procesu imala više glumica nego što ima uloga, a sam komad ima više uloga nego što to monodrame znaju imati, napokon će ugledati svjetlo dana odnosno reflektora i projektora 14. listopada u 20h.

A sada da raspakiramo ovaj niz nepotrebno opskurnih informacija. Počnimo od samog komada. Neka vrsta nužnog zla monodrama je nastala prema motivima Krležine Glembajevske trilogije, a u šest blokova na scenu postavlja šest ikoničkih ženskih likova domaće dramske književnosti interpretiranih isključivo kroz oči drugih, uglavnom muških likova u komadima te didaskalije samog autora. Leda, Melita, Beatrice, Laura, Klara i Šarlota ostale su bez vlastitih riječi i sada se nose s projekcijama drugih koje nekako moraju utjeloviti i odigrati. Baš kao i u stvarnom životu dobro prilagođenih žena, jel.

Adaptaciju potpisuje i redateljica predstave Rona Žulj, dramaturgiju potpisuje Beatrica Kurbel, a šest glavnih uloga igra Tana Mažuranić u alternaciji s Ladom Bonacci.

Na okrutnoj nezavisnoj zagrebačkoj kazališnoj sceni i postpotresnom manjku prostora imali smo sreću i da nam je s prostorom za probe uletio Zagrebački plesni centar u prvoj etapi projekta, a zatim je predstavu udomio sjajan novi izvedbeni prostor na toj istoj okrutnoj nezavisnoj zagrebačkoj kazališnoj sceni – Play Studio aka. Plejs na prvom katu Jukićeve 14 pod vodstvom UO Drami si mami, a na toj adresi moći ćete i pogledati premijeru te reprizne izvedbe.

Ako se pitate kako doći do karata za ovu intrigantnu zavrzlamu od predstave, morat ćete se strpjeti. Na premijeru je ulaz moguć samo uz pozivnicu, a za datume repriza pratite nas na društvenim mrežama i naravno tu i tamo bacite oko na raspored izvedbi koji je, ne biste vjerovali, redovito ažuriran.

Više i suvislije o predstavi pročitajte ovdje.