Dvije i pol jesenske premijere

Kazališni entuzijasti i poklonici Rebela bit će oduševljeni viješću da u jesen 2022. ulazimo s čak dvije premijere i jednim kavanskim čitanjem.

Sezonu kroz nekoliko tjedana otvaramo autorskim projektom naše kućne dramaturginje Rone Žulj koja se nakon otprilike devet godina kukavičluka ponovo naglavačke baca u autorsko-redateljske vode s predstavom Neka vrsta nužnog zla. Tekst je nastao kolažiranjem replika i didaskalija iz Krležine Glembajevske trilogije upućenih ikoničkim ženskim likovima, preciznije: Ledi, Meliti, Angeliki, Lauri, Klari i Šarloti.

Neka vrsta nužnog zla – Melita, teaser

U šest glavnih uloga nalazi se Tana Mažuranić, dramaturgiju potpisuje Beatrica Kurbel, glazbu Nikša Marinović, a adaptacija je naravno Ronina jer budimo iskreni koga drugog još od faksa veseli kolažirati klasike na istu foru (prilažemo i dokaz).

Ovaj mikroproračunski projekt nastao je u produkcijskoj suradnji s PLEJSom, gdje ćete uskoro imati priliku i gledati ovu zahtjevnu monodramsku ekstravagancu. Javimo kad točno.

Sljedeća stvar kojoj ćete imati radosnu privilegiju svjedočiti spomenuto je kunst-kavansko čitanje, jednokratna pop-up izvedba komada Ljubavne pjesme za dobre djevojčice autorice Rone Žulj u izvedbi Mirana Kurspahića i uz video projekciju Vanje Vascarca.

Prava poslastica sezone stiže krajem studenog u formi novog mega hitoidnog komada našeg kućnog redatelja Mirana Kurspahića Trending.

Ova buduća uspješnica tematizira hiperovisnost pojedinca i društva o avatarima koje stvaramo u svrhu svoje javne, društvenomrežne persone. Kada pad društvenih mreža naše protagoniste liši njihove zone sigurnosti i po prvi se puta nađu jedan pred drugim bez svrhe proizvodnje sadržaja i javne prezentacije, iz njih izlaze davno zakopani, sjenoviti dijelovi ličnosti, dok polako spoznajemo koliko su i sami nesvjesno postali svoj vlastiti konstrukt. Nekako nam se činilo da će tu zahtjevnu koncepciju zasad najbolje prikazati fotografija antistres flaminga u prljavoj spa kadici, pa je prilažemo ovdje.

Koncept su razvili Miran Kurspahić i Rona Žulj, a uživo izvedene songove, zahtjevne koreografije i sirov dramski tekst pred publiku će iznijeti Igor Jurinić i Nikša Marinović.

Pratite nas kako se ne biste zakinuli za podrobnije informacije o predstavama i preciznom rasporedu izvedbi s poveznicama na ulaznice.

Objavljeno: godine
Kategorija: Najave